Home Настани Промоција на документарен филм „Неколку цркви од Кумановско со царски двери во...

Промоција на документарен филм „Неколку цркви од Кумановско со царски двери во резба“

1062
0

Во Занаетчискиот дом во Куманово се одржа промоција на документарниот филм „Неколку цркви од Кумановско со царски двери во резба“ од авторот Валентина Андреиќ, виш кустос историчар на уметност, вработена во Националната установа Музеј Куманово.

Промотор на документарниот филм беше Славица Крстиќ, советник документатор, вработена во Н.У. Музеј Куманово.

Филмот е проект на Националната установа, изработен со финансиска поддршка на Министерството за култура.