Завршени геофизички истражувања на НУ Музеј Куманово

0
НУ Музеј Куманово, во партнерство со Археолошки Музеј на Република Северна Македонија, заврши со реализација на проектот „Дигитализирање на археолошки содржини на лок. Градиште...

Музеј Куманово заврши со овогодинешните истражувањата на локалитетот Градиште

0
НУ Музеј Куманово заврши со овогодинешните истражувања на локалитетот Градиште – с. Младо Нагоричане. Се работеше на два сектора, Акропола и Долна тераса, каде...

Популарно