Home Настани Сподели богатство – Музеј од А до Ш

Сподели богатство – Музеј од А до Ш

1256
0

Денес НУ Музеј Куманово организираше едукативна работилница на тема: „Македонската азбука и нејзините почетоци преку музејски предмети од историската збирка“. Наменета беше за најмалите деца од училишна возраст, со едукативни активности од страна на кустосите вработени во музејот.

Настанот се одржа во лапидариумот, а беа изложени ликовни дела од работилницата на средношколците од кумановската гимназија на тема „Народното творештво.“