Home За музејот Организација

Организација

1206
0

в.д. Директор

Мери Николиќ

Дипломиран историчар на уметност при Универзитет „Св. Кирил и Методиј” Скопје

Од 2014 до 2018 година работи како водич/едукатор во Археолошки музеј на Северна Македонија.

 Од 2018 до 2022 година работи како кустос историчар на уметност во Национална Установа Музеј Куманово.

 

Учествувала во археолошки теренски истражувања:

  • Стручна соработка и учество во археолошко истражување на локалитет „Градиште“, с. Мородвис, Кочанско.
  • Стручна соработка и учество во археолошко истражување на локалитет „Кожле” ( Кастелот над р. Пчиња), с. Кожле, Скопско.
  • Стручна соработка и учество во археолошко истражување на локалитет „Баргала“, с. Козјак, Штипско.
  • Стручна соработка и учество во археолошко истражување на локалитет „Црквиште“, с. Клечовце, Кумановско.
  • Стручна соработка и учество во археолошко истражување на локалитет „Костоперска карпа“, с. Младо Нагоричане, Кумановско.

 

Управен одбор

Претседател на УО:

Радован Илиќ

Членови на УО:

Симона Јакимовска

Нинко Величковски

Неда Митковска

Славица Цветановска

                                                   

 

Претходна објаваСподели богатство – Музеј од А до Ш
Следна објаваМузејски гласник 13